calendari/agenda

dimarts, 28 d’abril del 2015

2a part viatge Pirineus Port Aventura


Viatge Pirineus&Port Aventura (2ª part)
Bé com anava dient, eixirem del Palau de Gel de Canillo i altra vegada a l’autobús (esperem que no ens aturen a la frontera i ens deixen eixir del país sense problemes) i ala altres quasi 2 hores de viatge cap a l’hotel. Ací ja segurament començarem a donar els primers símptomes de cansament i ens tocarà despertar als que s’adormisquen, els/les que es marejen tindran una magnífica oportunitat per a comprovar el que aguanten, qui haja passat alguna vegada pel port del Cantó sabrà de que parle.

Be una vegada de nou a l’hotel tindrem un parell d’hores lliures per a descansar,  i per a dutxar-se, vestir-se arreglar-se, pintar-se, maquillar-se, pentinar-se, acicalar-se, retocar-se per a... Evidentment per a rebre ben guapes el nostre esperat sopar saludable, segons el menú que m’han passat, és tot a base d’amanides (en Canals ensalades), tenim: amanida de la casa, amanida de formatge, amanida catalana, amanida caprese, amanida cesar, amanida d’arròs i de postres les famoses fruites de Lleida, poma i pera.


Després nova sessió de discoteca o animació i encara que algú protestarà a dormir que al dia següent ens espera un matinet mogut. 
Quan aconseguim despertar a tot el món ens faran un desdejuni de pagès (típic de la zona) torrades de pa amb tomaca i all amb cereals del terreny, crec que allà hi ha molta civada ordi, mixtura i una mica de blat de moro.
Després agafarem de nou l’autocar i anirem direcció  a Espot a l’entrada del Parc Nacional de Sant Maurici Aigüestortes, farem grupets encara no se de quants, però segur que algú no està conforme amb el que li toca i pujarem muntanya amunt amb uns taxi 4X4 ( si algú no es va marejar ahir, ara ho farà)


I arribarem a uns dels llocs més bonics que mai haureu vist, caminarem amb guies i biòlegs que ens mostraran la flora i sobre tot la fauna de la zona, hi haurà que anar molt en compte amb el ós bru dels Pirineus, les serps verinoses, els muflons, la mosca tze-tze, els voltors i les àguiles imperials que poden agafar a preses de fins a 40 kg amb les seues urpes i endur-se-les fins al seu niu. Ací pot ser el lloc on pot arribar a fer més fred, ja que arribarem a passar els 2300 metres d’alçada sobre el mar i si tenim sort, xafar neu que no siga de Navalon.





Després de fer una cabassà de fotos i dues hores de caminar (esperem que la bellesa del lloc vos faja oblidar el cansanci acumulat) si estem tots i tots sans i estalvis tornarem a fer el camí de l’hotel a la inversa, 4X4 i guagua que diuen els canaris.

  



El dinar serà al'alberg Les estades
segons m'han comentat serà tot a base de peix (algú trobarà a faltar la verdura) crec que entre altres coses hi ha: panga, llobarro, truita del pirineus, sopa de rap, escalamarda amb salsa freda, lluç rebossat amb farina de cigrons, bacallà arrebossada amb ametlla i de postres, a que no ho endivineu? El que desitjàveu, pastís de peix, mare, que ganes de que arribe el dimecres per a dinar.
 (Continuarà…)

1 comentari: